Jakie środki odtłuszczające znajdą zastosowanie w hotelach i restauracjach?

W hotelach i restauracjach zamiast zwykłej chemii czyszczącej stosuje się chemię profesjonalną. Są to preparaty czyszczące oraz odtłuszczające o dużo silniejszym działaniu bakteriobójczym. Szybko usuwają nawet najbardziej oporne zabrudzenia i przywracają blask matowym powierzchniom. Pomogą utrzymać prawidłową higienę w hotelu i restauracji oraz zapobiegną rozwojowi drobnoustrojów. Sprawdź, jakie środki odtłuszczające i czyszczące stosuje się w hotelach oraz restauracjach.

 

Chemia profesjonalna dla hoteli

W hotelu najważniejsza jest dbałość o czystość pokojów, pomieszczeń sanitarnych oraz gastronomicznych,  które są najbardziej narażone na uporczywy brud. Dlatego stosuje się w nich odtłuszczające i polerujące środki chemii profesjonalnej. Można je podzielić na preparaty gotowe oraz skoncentrowane. Gotowe są wygodniejsze w użyciu, skoncentrowane natomiast, przy zachowaniu odpowiednich proporcji, mają silniejsze działanie. Drugim kryterium podziału środków odtłuszczających do hotelu jest wydzielany przez nie aromat lub jego brak. Ponieważ charakterystyczny, silny chemiczny aromat jest nieprzyjemny dla gości polecamy wybieranie preparatów o neutralnym, delikatnym zapachu morskiej bryzy, świeżych kwiatów czy orzeźwiających owoców. Duży wybór środków odtłuszczających dla hotelu znajdą Państwo w ofercie naszej hurtowni chemicznej.

 

Chemia profesjonalna dla restauracji

Środki odtłuszczające dla restauracji szybko, skutecznie i sprawnie usuwają nawet najbardziej uporczywe zabrudzenia, takie jak smary, oleje, tłuszcze, kamień. Niestraszne są im mocno przypalone powierzchnie ani bardzo brudne garnki. Do profesjonalnej chemii dla restauracji zalicza się specjalistyczne płyny do ręcznego mycia naczyń, które dokładnie usuwają tłuszcz oraz brud z naczyń, a jednocześnie nie podrażniają rąk. Produkowane są głównie na bazie aloesu oraz betainy. Kolejną grupą środków chemicznych dla gastronomii są płyny do zmywarek gastronomicznych, które dodatkowo nabłyszczają naczynia oraz eliminują smugi i zacieki. Ponadto zabezpieczają one naczynia przed ścieraniem i matowieniem, zapobiegając gromadzeniu się osadów wapiennych. Prowadząc restauracje, warto zaopatrzyć się także w płyny do mycia urządzeń kuchennych, przeznaczone do miejsc przygotowywania posiłków, w tym do powierzchni, mających bezpośredni kontakt z żywnością.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą środków odtłuszczających do hoteli i restauracji.